Αθλητικό Massage

Το αθλητικό μασάζ δημιουργήθηκε αρχικά από την ανάγκη των αθλητών για την καλύτερη δυνατή επίδοσή τους, καθώς και για τη γρήγορη αποκατάσταση μετά τα αγωνίσματα. Είναι ένα είδος θεραπείας που βοηθάει τα άτομα με αυξημένη φυσική δραστηριότητα, να ανακουφιστούν από το στρες και την ένταση που δημιουργείται στους μύες του σώματος, έπειτα από έντονη σωματική άσκηση. Με τη βαθιά μάλαξη των μυικών στρωμάτων και τη χρήση ποικιλίας τεχνικών, αποβάλλεται το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί και θεραπεύετε σταδιακά ο τραυματισμός των μαλακών μορίων.

Το αθλητικό μασάζ, είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την εκτόνωση της μυικής έντασης και την αποκατάσταση της ισορροπίας του μυοσκελετικού συστήματος και εάν γίνεται τακτικά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών, οι οποίοι σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να γίνουν και χρόνιοι λόγω της υπέρχρησης του σώματος. Σε όλα τα επίπεδα άθλησης το αθλητικό μασάζ είναι απαραίτητο σαν κομμάτι της προπόνησης, και όχι σαν πολυτέλεια.

Με βάση αυτά και με την επίγνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης, μπορούμε να εκτιμήσουμε πώς το συγκεκριμένο μασάζ μπορεί να ευεργετήσει τον αθλητή και να γίνει αναπόσπαστο μέρος της προπόνησης και της καθημερινότητάς του.

Δε χρειάζεται όμως να είστε αθλητές για να επωφεληθείτε από τα ευεργετικά αποτελέσματα του αθλητικού μασάζ. Απευθύνεται σε όσους ασκούν έντονη φυσική δραστηριότητα αλλά και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μυϊκά προβλήματα και έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και την ψυχολογία σας. Είναι κατάλληλο επίσης και για εκείνους που απέχουν καιρό από δραστηριότητες, όπως οι επαγγελματίες οδηγοί και οι υπάλληλοι γραφείου ή οποιασδήποτε άλλης καθιστικής εργασίας.

Στο μασάζ αυτό ο θεραπευτής συνήθως επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη προβληματική περιοχή σκοπεύοντας να αποκαταστήσει τη λειτουργία των μυών, των τενόντων και του συνδετικού ιστού.Οι τεχνικές, οι λαβές και οι χειρισμοί που χρησιμοποιεί, ποικίλουν από άτομο σε άτομο, και μπορεί να αφορούν εντοπισμένες πιέσεις με δάχτυλα σε συγκεκριμένα trigger points, μέχρι γενικότερα και ευρύτερα strokes με αγκώνα, αντιβράχιο κτλ.

 

Τα είδη Αθλητικής Μάλαξης είναι:

Προαγωνιστικό (Preevent)

Δεχόμενοι μασάζ πριν την άθληση ή τον αγώνα (Προαγωνιστικό) γρήγορη μάλαξη σε συνδυασμό με διατάσεις, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την ελαστικότητα των μυών με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμών και να αυξάνεται η δύναμη και αντοχή μας. Επίσης, βοηθά στο να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνειδητότητα του σώματος μας και της κατάστασής του σε σχέση με το περιβάλλον κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης την ώρα της άθλησης.

 

Μεταγωνιστικό(Postevent)

Το μασάζ μετά τον αγώνα ή την άθληση (Μεταγωνιστικό) βοηθά στη γρήγορη επαναφορά του σώματος στη φυσιολογική του κατάσταση, μειώνει τα συμπτώματα πόνου ή “πιασίματος” από την υπερβολική άσκηση, διευκολύνει τον μεταβολισμό και καθαρίζει τους μυς από γαλακτικό οξύ και άλλα απόβλητα.

Θεραπευτικό – Συντήρησης /Αποκατάστασης (Remedial Sports Massage).

Μυϊκοί τραυματισμοί και τραυματισμοί στους τένοντες είναι οι πιο συχνοί, το αθλητικό μασάζ στοχεύει  στην αποκατάσταση από τους τραυματισμούς και την συντομότερη επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.

 

Κάποια από τα οφέλη του Αθλητικού Μασάζ:

 • Επαναδόμηση των τραυματισμένων ιστών μέσω της θεραπείας των τραυματισμένων μαλακών μορίων.
 • Αύξηση ελαστικότητας μυών-τενόντων.
 • Πρόληψη οξέων και χρόνιων τραυματισμών
 • Αύξηση της αντοχής και της δύναμης, καθώς και της ενέργειας στους μύες
 • Μείωση της ένταση των μυών και πλήρης χαλάρωση του νευρικού συστήματος
 • Επιταχυμένη δράση στους κόμβους μυών – τενόντων, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται το εύρος της κίνησης των μυών και των αρθρώσεων.
 • Κινητοποίηση όλων των ιστών που εμπλέκονται στην κίνηση
 • Μείωση της κούρασης
 • Βελτίωση της επίδοσης
 • Αύξηση της ροής του αίματος στους μύες, απομάκρυνση των τοξινών, αποβολή του γαλακτικού οξέως και διατήρηση της εγρήγορσης του οργανισμού.
 • Βελτίωση της ροής των λεμφικών υγρών, και παράλληλα μείωση των καρδιακών παλμών και της πίεσης,
 • Διέγερση των νευρικών απολήξεων

 

Διάρκεια/Κόστος για full body:     45’ – 17€ / 60’ – 21€ / 75’ – 25€ / 90’ – 30€

Date: