Μασάζ Κεφαλής-Προσώπου

Το Μασάζ Κεφαλής-Προσώπου έχει τις ρίζες του στην Αγιουβερδική θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζεται εδώ και 3000 χρόνια. Τα ευεργετικά της αποτελέσματα είναι γνωστά και όλο και περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών την εφαρμόζουν.

Με τις άκρες των δακτύλων εφαρμόζονται στο πρόσωπο απαλές τεχνικές για την αποτοξίνωση του υποδόριου συνδετικού ιστού. Οι τεχνικές μασάζ και μυϊκής ανανέωσης, έχουν σαν στόχο την επαναφορά του «φυσικού σχήματος» του προσώπου. Οι συχνές συνεδρίες βοηθάνε τις ρυτίδες να λειαίνονται, τα βλέφαρα να ανανεώνονται, η ελαστικότητα να επανέρχεται, οι λεπτές γραμμές να εξαφανίζονται.

Στο κεφάλι συγκεντρώνεται το άγχος και η ένταση της καθημερινότητας, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα. Οι πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του κεφαλιού ανακουφίζουν και δημιουργούν ευφορία αλλά δρουν θεραπευτικά στην περίπτωση πονοκεφάλων, ιγμορίτιδας ή κρυολογήματος. Φυσικά, ένα πρόβλημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά χωρίς τη συμβολή γιατρού, ένα απαλό όμως άγγιγμα συμπληρωματικά είναι ικανό να περιορίσει τον πόνο και τα υπόλοιπα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν.

Τεχνικές εφαρμογής

Το μασάζ κεφαλής επιτυγχάνεται με ήπιες τεχνικές, τεχνικές μεσαίας έντασης καθώς και δυναμικές τεχνικές.

Οι Ήπιες Τεχνικές, που χρησιμοποιούνται για να υπάρξει βαθιά ενεργειακή σύνδεση, είναι ιδανικές για βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους καθώς και ανθρώπους με ευαίσθητη υγεία. Δεν εφαρμόζονται σε άτομα με διανοητικά προβλήματα.

Οι Τεχνικές Μεσαίας Έντασης είναι κινήσεις που εστιάζονται στο κρανίο, τα μαλλιά και το δέρμα με αοτέλεσμα να χαλαρώνουν τις μυϊκές εντάσεις και να βοηθούν την εισχώρηση των θρεπτικών ουσιών στο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής.

Οι Δυναμικές Τεχνικές ενεργοποιούν τα βαθύτερα στρώματα των μυών και των ιστών, βοηθούν στην αποβολή των τοξινών και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Κατά την εφαρμογή του μασάζ είναι σημαντικό να συντονίζεται ο θεραπευτής με την ενέργεια του δέκτη. Σε αυτό βοηθά η στάση του δέκτη και η ηρεμία του.

 

Κάποια από τα οφέλη του μασάζ κεφαλής προσώπου:

  • ανακουφίζουν και δημιουργούν ευφορία αλλά ταυτόχρονα μπορούν να δράσουν θεραπευτικά στην περίπτωση πονοκεφάλων, ιγμορίτιδας ή κρυολογήματος.
  • Ανακούφιση απο πονοκεφάλους και ημικρανίες.
  • Βελτίωση σε περιπτώσεις ιγμορίτιδας και κρυολογήματος.
  • Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και μειώνει το άγχος και το στρες.
  • Αυξάνει την ελαστικότητα των μυών.
  • Βελτιώνει την εικόνα του δέρματος και καλύπτει τις ανάγκες ενυδάτωσης αυτού και του υποδόριου ιστού, έτσι υποβοηθάται η καλύτερη δερματική αναπνοή.
  • Προσφέρει αναζωογόνηση, ευεξία και ενεργειακό πλεονέκτημα.
  • Βοηθάει στη διάπλαση το προσώπου και στην πρόληψη των ρυτίδων.
  • Δραστηριοποιεί την περιφερειακή κυκλοφορία και τονώνει το δέρμα.
  • Ξεκουράζει νεύρα και μύες.

Παρόλο που το μασάζ κεφαλής θεωρείται ασφαλές, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες δε συστήνεται, όπως η ύπαρξη κακώσεων στον αυχένα και την ωμική ζώνη, οι μώλωπες, οι φλεγμονές, τα εγκαύματα, οι μολύνσεις, ο πυρετός, σε άτομα με καρκίνο, σε υποτασικούς κ.α. Όταν κάποιος έχει οποιοδήποτε από τα πιο πάνω συμπτώματα, η εφαρμογή του μασάζ μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή του.

Διάρκεια/Κόστος: 15’- 6€  / 30’- 12€

Date: